Integritetspolicy


Vi tror på öppenhet, integritet och 100% ägande av data.

Vilka vi är

Stort tack för att du besöker vår hemsida. I och med att Partikular är en del av Intrigia Student Media (org.nr 802530-4257) är det Intrigias integritetspolicy som reglerar Partikulars verksamhet.

Denna integritetspolicy beskriver hur Intrigia Student, org. nummer 802530-4257, (”Intrigia Student Media”, “Intrigia” eller ”vi”) som personuppgiftsansvarig samlar in, hanterar, sparar och delar dina personuppgifter. Genom att du använder vår hemsida, registrerar dig som medlem eller kontaktar oss via e-post, godkänner du vår behandling av dina personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy.

Din integritet är viktig för oss. Intrigia följer de regler som gäller för insamling och behandling av dina personuppgifter. Vi samlar inte in information om dig såvida det inte är nödvändigt för ändamålet. Vi lagrar informationen på servrar med höga säkerhetsåtgärder och säljer, hyr eller handlar inte användardata.

Vad är en personuppgift?

¨Personuppgifter är all slags information som kan knytas till en levande person. Det kan röra sig om namn, adress och personnummer. Även foton på personer klassas som personuppgifter. Ja, till och med ljudinspelningar som lagras digitalt kan vara personuppgifter även om det inte nämns några namn i inspelningen.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi vill göra vår förening så användarvänlig som möjligt. Därför behöver vi samla in och utvärdera viss information. Beroende på ditt användande av våra tjänster samlar vi in följande data:

Besöker partikular.se

Juridisk grund: Legitima intressen

Vi för statistik över våra användare på vår hemsida för att hitta förbättringsområden. Datan som vi samlar in lagras lokalt och säkert på våra servrar och skickas aldrig till någon utomstående aktör. Vi samlar in:

 • 2 bytes anonymiserad IP-adress
 • Sidtitel och URL
 • Hänvisningsadress
 • Skärmupplösning
 • Länkar som klickas på
 • Laddningshastighet (hur långt det tar för våra servrar att generera sidan)
 • Land
 • Webbläsarspråk (Accept-Language rubriken)
 • Användaragent (User-Agent rubriken)

Kontaktar oss via e-post

Juridisk grund: Legitima intressen

När du kontaktar oss eller rapporterar ett problem via e-post samlar vi in följande data för att kunna besvara ditt ärende:

 • Namn
 • E-postadress
 • Meddelande

Registrerar dig som medlem

Juridisk grund: Uttryckligt samtycke

För att dels minimera antalet tjänster från tredje part, dels försäkra säkerheten av våra användares data använder vi Mailchimp för att lagra medlemsinformation. När du registrerar dig som medlem lagrar Mailchimp följande information om dig, åt oss:

 • För- och efternamn*
 • E-postadress*
 • Om du är över eller under 20 år gammal* (en förutsättning för att vi ska kunna söka kommunala bidrag i Helsingborgs stad)
 • Unikt ID
 • Stad och land*
 • Webbläsarspråk
 • Föredraget e-postformat (html eller text)

Läs mer under Överföring av personuppgifter till Mailchimp.

Öppnar ett medlemsmejl från oss

Juridisk grund: Legitima intressen

I de fall du inte kontaktat oss angående ett ärende, men är medlem hos oss, mottar du ett mejl skickat via Mailchimp. När du öppnar dessa mejl samlar Mailchimp in data för att föra statistik över ditt användande. Insamlingen är ett krav för att vi ska kunna använda tjänsten, därav är den juridiska grunden legitima intressen. Den information som samlas in är följande:

 • IP-adress
 • Operativsystem
 • Användaragent
 • Ytterligare information om ditt system och anslutning
 • Vilka länkar som klickas på
 • Interaktionsdata som gör det möjligt att övervaka och förhindra missbruk av tjänster och att säkerställa att vissa användnings-standarder uppnås.

Läs mer under Överföring av personuppgifter till Mailchimp.

Sedan den 24 Januari 2021 placerar partikular.se inte någon information på din dator. ✨

Donationer

Alla donationer som görs till oss görs via Swish (“Getswish” eller Getswish AB, org. nummer: 556913–7382). Swish är både personuppgiftsbiträde och personuppgiftsansvarig för de behandlade personuppgifterna i samband med en donation. Vill du läsa mer, se länkarna nedan.

Swish integritetspolicy (svenska)

Personuppgiftsbehandling Swish Företagsapp (svenska, lättläst)

Överföring av personuppgifter till Mailchimp

När vi utvecklar vår tjänst väljer vi noggrant ut tjänsteleverantörer som uppfyller höga dataskydds- och säkerhetsstandarder. Mailchimp, som är handelsnamnet för dess ägare The Rocket Science Group LLC., är en amerikansk marknadsförings-automationsplattform och e-postmarknadsföringstjänst. Företaget har certifierat sin överensstämmelse med både EU-U.S. Privacy Shield Framework och Swiss-US Privacy Shield Framework sedan 2016 och applicerar lämpliga skyddsåtgärder på användardata. Mailchimp säljer, hyr eller handlar inte heller användardata och är personuppgiftsbiträde för data som kan kopplas till våra medlemmar. Partikular har ingått avtal med Mailchimp för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas.

Användandet av våra medlemstjänster (registrering, ändring, avregistrering av medlemskap och medlemsmejl) innebär att den data som samlas in kommer att föras ut ur EU/EES då Mailchimps serverhallar är belägna i USA. För att läsa mer om hur Mailchimp applicerar komplex säkerhet för att skydda denna överföring och lagring, se länkarna nedan.

Mailchimps integritetspolicy för registrerade medlemmar (på engelska, lättläst)

Mailchimp och dataöverföring från EU (på engelska, lättläst)

Säkerhetsåtgärder som Mailchimp vidtar (på engelska, lättläst)

Mailchimps tillägg för databehandling (på engelska)

Youtube-videos i våra artiklar

I vissa artiklar vill skribenten visa upp en Youtube-video för att bättre förklara sitt innehåll. När du spelar upp en Youtube-video samtycker du att Youtube lagrar information om dig. Läs mer i Youtubes integritetspolicy.

Vad du kan göra

Rätt till radering

Du har rätt att radera all din personliga information vi lagrar. Om du är medlem hos oss, har du också rätt till radering av medlemsdata. Vi har delat upp denna del i fyra områden för att du enklast ska kunna hitta det du behöver:

Jag vill inte bli spårad på partikular.se

You may choose to prevent this website from aggregating and analyzing the actions you take here. Doing so will protect your privacy, but will also prevent the owner from learning from your actions and creating a better experience for you and other users.

Jag vill ta bort all data kopplad till mig som besökare på partikular.se

Klicka här (länken öppnar ditt mejlprogram).

Jag vill ta bort all data kopplad till mig som medlem i Partikular

Klicka här (länken öppnar ditt mejlprogram).

Jag vill ta bort all data kopplad till mitt kontaktärende 

Observera att om ditt ärende fortfarande är aktivt kommer detta att avslutas när dess data raderas. Om du vill fortsätta, klicka här (länken öppnar ditt mejlprogram)

Rätt till rättelse av personuppgifter

Om det är någon personuppgift, som vi eller våra tjänsteleverantörer lagrar, som du anser är felaktig, har du rätt att få denna ändrad. Skicka då ett mejl till vår ledningsgrupp här så undersöker dem ditt ärende och återkommer med lämpliga åtgärder. 

Rätt att ta del av personuppgifter

Om du vill veta exakt vilka personuppgifter vi lagrar om dig, har du rätt att begära ett utdrag av dina personuppgifter. Klicka här för att skicka ett ifyllt mejl till vår ledningsgrupp.

Rätt att göra invändningar

Du har rätt att göra invändningar mot hur vi behandlar din data, men även ge oss tips på hur vi kan förbättra vår praxis. Klicka här för att skicka en invändning till vår ledningsgrupp.

Rätt till dataportabilitet

Om det är tekniskt möjligt, har du rätt att begära att din data flyttas från oss till en annan tjänst som du vill börja använda. Vill du flytta dina data, skicka ett mejl till vår ledningsgrupp här.

Kontakta personuppgiftsansvarig

Intrigia Student Medias postadress är C/O David Sandström, 252 50 Helsingborg, Sverige, du når oss snabbast via kontakt@intrigia.se för frågor rörande personuppgiftsbehandling.

Senast uppdaterad 2021-11-07